23 авг. 2018 г., 13:01

Да бъдеш 

  Поэзия
466 5 7

Поисках да ми бъдеш небосклон

и вярвах, че ще можеш да се справиш-

пред мен да шириш ведър хоризонт,

от бури, ветрове да ме предпазиш.

 

Да стискаш здраво моята ръка,

когато във тъгата си потъвам,

когато просто съм... жена

и нямам смелост в битки да воювам.

 

Да бъдеш сигурност и топлина,

поезия, и музика любима,

да си опора, устрем, светлина,

да бъдеш най-красивата ми рима...

 

Но ти не можеш. Тихо си иди!

Аз мога и сама да съм си сила.

Не искам оправдания, върви!

Сълзите си за тебе съм изтрила.

© Мануела Бъчварова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??