сладостна песен
на славейче
кацнало върху
ябълково дърво
***
явно пее
за своята
отдавна изгубена любима
***
с лимонено-жълти крила
едва разпервайки ги
с Божия ръка украсени
***
залязващи лъчи
пригласят песента
а славеят
все толкова тъжен
тъгува за любимата си
© Любослава Пиринкова Все права защищены