Тази вечер ми е пусто вкъщи!
И мисля тайно да загърбя самотата.
Ще те поканя из една от всичките ми същности.
Да пием по коктейл от споделеност, с вкус на лято?
Тази вечер ми е някак тъжно!
Дали защото Ерос пак ухажва други.
Ще легнеш ли до мен в постеля от несбъдности,
за да ме сбъднеш, и жарка чувственост разбудиш?
Тази вечер се пилея странно!
На скулптур длани са ми нужни само.
Ще ме извайваш ли, до невъзможност бавно,
засищайки на стон нощта ми, сладострастна дама?
Тази вечер ми се спи до Тебе!
През светлинните години разстояния
ще мога ли да те прегръщам като за последно,
ще можеш ли да ме прегръщаш като най-желаната?
© Таня Донова Все права защищены
Таничка, сърдечно благодаря!