ДаНо
Лъжливите усмивки
днес давят се в мъглата
и грешната любов
се връща от забрава.
Денят разгонва с яд
наново суетата
и остава глух
за глупавата врява.
Днес истината търси
гласа на добротата.
Във факел се превръща
всяка нова клада
и човек гостува
с радост на съдбата,
а тя с обич често
щедро го дарява.
Но!
Днес и на Живота
отнети са правата.
Всеки сам на себе си
за нещо отмъщава.
© Виолета Томова Все права защищены