14 июл. 2018 г., 20:49

Децата ни пътуват 

  Поэзия
647 3 1

Не искаш да пътуваш надалече,

защото с теб е споменът за вкъщи...

Но трябва да приемеш, сине, вече -

той винаги назад ще те завръща...

 

Пътувай, опознай света наяве,

а не от разказ чужд или пък спомен.

Човекът на света ще те направи

пътуването – този акт тъй скромен...

 

И колкото отиваш по-далече

той – споменът, завинаги остава...

Стои си там и никому не пречи,

ала пътуването друг човек те прави...

 

Където и да си, и да се връщаш

или ако решил си  да оставаш,

в сърцето, да, ти все ще носиш „вкъщи“...

А споменът държи сърцето здраво...!

 

Пътувайки – света ще опознаеш,

защото ще го опознаеш лично.

Прави което истински желаеш

а вкъщи , знай, че всички те обичат...

 

Домът е там, където най-щастлив си.

Случайно, ако е далеч оттука

от тебе само, сине, си зависи

да го решиш - желая ти сполука!

 

8 юли 2018

Георги Ванчев

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубаво родителско напътствие в една красива поетична форма! Поздравления, Георги!
Предложения
: ??:??