Не искаш да пътуваш надалече,
защото с теб е споменът за вкъщи...
Но трябва да приемеш, сине, вече -
той винаги назад ще те завръща...
Пътувай, опознай света наяве,
а не от разказ чужд или пък спомен.
Човекът на света ще те направи
пътуването – този акт тъй скромен...
И колкото отиваш по-далече
той – споменът, завинаги остава...
Стои си там и никому не пречи,
ала пътуването друг човек те прави...
Където и да си, и да се връщаш
или ако решил си да оставаш,
в сърцето, да, ти все ще носиш „вкъщи“...
А споменът държи сърцето здраво...!
Пътувайки – света ще опознаеш,
защото ще го опознаеш лично.
Прави което истински желаеш
а вкъщи , знай, че всички те обичат...
Домът е там, където най-щастлив си.
Случайно, ако е далеч оттука
от тебе само, сине, си зависи
да го решиш - желая ти сполука!
8 юли 2018
Георги Ванчев
© Георги Ванчев All rights reserved.