23 янв. 2019 г., 14:56

Дерби в гората 

  Поэзия » Для детей
887 7 10

Днес Дивите Прасета

и Домашните Говеда,

насрочиха си среща

по футбол - За победа!

 

И на Горската поляна,

пред зрелищна агитка,

започна страшна драма

и люта, тежка, битка!

 

Двубоят... беше дерби -

за чест и вечна Слава!

Той беше пълен с нерви,

тъй както... подобава.

 

Прасетата (в червено) -

днес бяха по-активни

и напълно откровено

със острите си бивни

 

напредваха дълбоко

сред стадото телета -

Безмилостно, жестоко,

те вършеха Вендета!

 

А Говедата (във синьо) -

наточили копита,

прасетата - подривно

започнаха да ритат!

 

Директно със рогата

пресрещнаха свинете -

Не гледаха вратата,

а право в коленете!

 

И теренът бързо стана

Гладиаторска арена -

До кост дълбока рана

на футболната сцена!

 

Там публиката също

започна да се млати!

На нея бе присъщо -

бе публика с примати!

 

А съдийската бригада

въобще не беше в час!

Тя беше много млада -

от Зайци първи клас!

 

И мачът стана битка -

Война на Светове!

На яростен - добитък

със горски зверове!

 

Но ето... че в гората,

се чу протяжен вой -

Вълкът дойде на мача

да гледа този бой!

 

Поръча си ордьовър 

от телешко филе...

и препечена пържола

от тлъстичко прасе.

 

И боят бързо свърши -

приключи този мач!

Без зрители завърши...

и без никакъв играч!

 

 

 

 

 

© Yuri Yovev Все права защищены

Юри

Йовев

Януари

2019 г

Произведение участвует в конкурсе:

Горската бригада »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти, Весо! Наистина има сарказъм. Някои го намират за политически, други за футболен между Левски и Цска, аз пък съм го писал уж за деца! Важното е да се разсъждава! Поздрави!
  • Умело поднесен сарказъм. Мноооого добро попадение, евала пич! Гласувах.
  • Гавраиле, Балагодаря ти приятелю! Поздрави!
  • Нашата любима действителност.Гласувах!Успех!
  • Благодаря ти, Веси! Приятен уикенд!
  • И от мен имаш един глас, Юри! Успех!
  • Елка, Маргарита, Катя, Благодаря ви за подкрепата! Поздрави!
  • Хареса ми стиха ти,Юри!Пожелавам ти успех!Гласувах!
  • Такива мачове се разиграват и на политически терен!Харесва ми!Гласувах!
  • Успех, Юри! Горките футболисти, станаха за смях и...за храна на вълците!
Предложения
: ??:??