Днес Дивите Прасета
и Домашните Говеда,
насрочиха си среща
по футбол - За победа!
И на Горската поляна,
пред зрелищна агитка,
започна страшна драма
и люта, тежка, битка!
Двубоят... беше дерби -
за чест и вечна Слава!
Той беше пълен с нерви,
тъй както... подобава.
Прасетата (в червено) -
днес бяха по-активни
и напълно откровено
със острите си бивни
напредваха дълбоко
сред стадото телета -
Безмилостно, жестоко,
те вършеха Вендета!
А Говедата (във синьо) -
наточили копита,
прасетата - подривно
започнаха да ритат!
Директно със рогата
пресрещнаха свинете -
Не гледаха вратата,
а право в коленете!
И теренът бързо стана
Гладиаторска арена -
До кост дълбока рана
на футболната сцена!
Там публиката също
започна да се млати!
На нея бе присъщо -
бе публика с примати!
А съдийската бригада
въобще не беше в час!
Тя беше много млада -
от Зайци първи клас!
И мачът стана битка -
Война на Светове!
На яростен - добитък
със горски зверове!
Но ето... че в гората,
се чу протяжен вой -
Вълкът дойде на мача
да гледа този бой!
Поръча си ордьовър
от телешко филе...
и препечена пържола
от тлъстичко прасе.
И боят бързо свърши -
приключи този мач!
Без зрители завърши...
и без никакъв играч!
© Yuri Yovev All rights reserved.