Говорим ние за нашето второ „аз”.
За тези, които мълчаливо
ни следват в житейския ни път.
Подават ни ръка, когато паднем.
Превръщат в празник всеки ден!
Посрещат ни с обич в очите,
целуват с нежен поглед нашите души!
Те тих, спокоен пристан са, където
и болката, и радостта, и любовта
са все за нас и нашите мечти.
До нас човекът ли?
Говорим ние за нашето второ „аз”.
Те тези са, които
подават ни ръка, когато
изгубили сме пътя ние,
и с топла обич ни даряват
в студените самотни дни!
До нас човекът ли?
Говорим ние за нашето второ „аз”.
Това са малките частици, които с обич
открила е Вселената за нас!
Те избора на таз Вселена са,
създадени единствено за нас!
Затуй, когато ги намерим,
душите наши сливат се в захлас!
© Росица Все права защищены