Докога? Докога ще те викам?
Зная, че гласа ми вятърът отвява
и дали в твоето сърце ще спре?
Докога ще идваш във съня ми,
ще събуждаш спомени и чувства,
дето идват толкоз отдалеко,
а са сякаш вчера изживяни!?
Докога ще нося тежкия товар
на несбъднати мечти?...
Защо не мога да се примиря,
че всеки в своя орбита пътува,
че е възможно, но и невъзможно
да се срещнем
във възможната пресечна точка...
Но ако някога се случи...
Не искам нищо. Само ръката ми
хвани и ме поведи. Къде? Не зная,
но ще е толкова хубаво,
че моите очи в твоите ще потъват,
че ще се вглеждаме пак
в безкрая звезден,
но на земята здраво ще сме стъпили!...
© Павлина Иванова Все права защищены