24 янв. 2015 г., 19:54

Драконовият поход 

  Поэзия
404 0 0

Умаляха старите гуменки в килера,

и  чувалите зиме вече не летяха.

Пораснаха годините, забравиха за вчера,

спокойно се отливаха в тежката гримаса.

 

На възрастен, един такъв пропит от ярост,

изгнил отвътре, забравил що е младост.

Останал с малките си живи изпарения,

когато и той е бил бандит без поражения.

 

Няма вече да се блъска по вратата,

така нахално, в еуфория и подскоци.

Но възрастен би могъл да я отвори

и да бъде дракон за сина си, когато проговори.

© Иван Ценов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??