12 янв. 2013 г., 19:09

Друг свят 

  Поэзия » Любовная
921 0 8

Намерих те по мой, различен начин.

Докоснат от не твоя самота,

в очите ти се беше сгушил здрачът

и любеше на глътки младостта…

 

Небето ти бе толкова безкрайно –

без вчера и без утре… Само днес

ти беше див олтар на грешни тайни.

Как да откажеш на това небе?!...

 

А думите, до болка премълчани

(какви ти думи, щом страстта гори).

Животът пари в дръзките ти длани,

събличаш всички минали луни

 

и палиш с нови клади всяка мисъл…

Намерих те. И искам да си тук.

А щом с любов животът е орисан,

аз знам, че този свят ще бъде друг…

© Йорданка Господинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??