Думи от слонова кост и от камък,
думи от чер абанос,
думи рубинени, огън и пламък,
на инкрустиран поднос.
Плуват в морето към остров незнаен
върху вълшебен кокос
и на крилете неземни витаят
на странстващ бял албатрос.
Стих наредиха с мелодия бална,
с привкус на мед и романс,
ликува в тях обичта изначална
в танц на забавен каданс.
© Светличка Все права защищены