15 июн. 2017 г., 23:26

Душа 

  Поэзия » Другая
306 0 0

ДУША

 

 

Всяко мое неделимо сетиво

развива мислите ми полово

и, вгледан зорко в две страни,

чувствам как сърцето все боли.

 

Днес неговата мъка проумях

и зад мъката му аз прозрях,

че всичко мое идея е една –

сърце чрез мозък да гради душа.

 

Животът образ има многолик,

със същност доловима в миг...

И до вчера с вяра за любов единна,

търсех щастие, дете, жена невинна.

 

Утре, знам, оставам същ

и от онзи миг могъщ

запазих спомен за Едно –

да създам цялостно Добро!

 

Сам със себе си живях,

болки с радост изтърпях,

докато не родих се прероден –

Творец съм на себе си и мен!

 

Накрай сърцето укротих,

с ума си нежно го сломих

и оттогаз целта си то разбра –

да бъде струна, част от Любовта.

 

Любов, изпитана във Самота,

творяща без материя света.

Свят, лишен от зло и сетива,

чийто бог е единната Душа!

 

 

18.VIII.2011
Камен Тодоров ©

 

© Камен Тодоров Все права защищены

За мултимедийна визуализация, моля отворете: www.vbox7.com/play:ed6260ee9c

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??