ДУША
Всяко мое неделимо сетиво
развива мислите ми полово
и, вгледан зорко в две страни,
чувствам как сърцето все боли.
Днес неговата мъка проумях
и зад мъката му аз прозрях,
че всичко мое идея е една –
сърце чрез мозък да гради душа.
Животът образ има многолик,
със същност доловима в миг...
И до вчера с вяра за любов единна,
търсех щастие, дете, жена невинна.
Утре, знам, оставам същ
и от онзи миг могъщ
запазих спомен за Едно –
да създам цялостно Добро!
Сам със себе си живях,
болки с радост изтърпях,
докато не родих се прероден –
Творец съм на себе си и мен!
Накрай сърцето укротих,
с ума си нежно го сломих
и оттогаз целта си то разбра –
да бъде струна, част от Любовта.
Любов, изпитана във Самота,
творяща без материя света.
Свят, лишен от зло и сетива,
чийто бог е единната Душа!
© Камен Тодоров Всички права запазени