29 окт. 2013 г., 20:17

Душата ми, подвластна на сезоните 

  Поэзия » Другая
618 1 1

Душата ми, подвластна на сезоните

 

Изцяло съм подвластна на сезоните:

Душата ми разлиства се напролет

готова да поеме топлината

на цялото човечество и на земята!

 

През лятото душата ми зрее

щом слънцето пак я нагрее.

Със сокове пълна е тя

през всичките знойни лета!

 

В златиста премяна душата ми

започва да свива крилата си.

Макар и топла есента –

вече набира скорост студа.

 

И ме връхлита със сила

студената, страшната зима.

Сковава душата ми тя,

измират всички цветя.

 

Остава само надеждата

за още много лета!

© Милена Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??