16 авг. 2017 г., 08:32

Дъждовна София 

  Поэзия » Другая
411 1 9

               На Витошка простена капка,

               след нея друга, втора, трета.

               Небето цяло се изсипа

               над жадния за дъжд паваж.

 

               Неделни ранобудни хора

               притичваха до някой свод.

               Бездомни кучета скимтяха

               и тичаха намокрени до кост.

 

               На ъгъла до нощна кръчма,

               притиснал здраво жълт кашон.

               Търговец на мечета малки

               завиваше телцата им от плюш.

 

               До сам Съдебната палата

               човек продаваше чадъри.

               Трамвай забързан издрънча.

               Пореден гръм земята разлюля.

 

               Насреща Пресвета Неделя

               обляна цяла в летен дъжд.

               Поглеждаше под стари цигли

               видяла всичко неведнъж.

 

               13.08.2017

                София

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??