16 февр. 2010 г., 14:26

Дъждовни мисли 

  Поэзия
815 0 7

Дали на дъжда му е също студено,

нали от студ се превръща във сняг.

Дали пък сърцето му не е наранено

и от небето прогонен се спуска във бяг.

Дали всяка негова капка сълза е горчива,

представям си колко всъщност е тъжен.

Дали докосвайки топла земя утеха намира

или не престава да се чувства излъган.

Дали обвинява се или се усеща обречен

в убийствена жертва да създава живота.

Дали не обижда го поздрава уж сърдечен

на слънцето, следите му заличаващ с охота.

Дали някога сам успял е да види дъгата

в огледало за бъдеще или пък за душа.

Дали знае, че безкрайна не е тъгата

или безумно страхува се от това.

© Люсил Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??