27 февр. 2023 г., 08:33  

Дъждовни Заговезни 

  Поэзия » Любовная
220 3 2
ДЪЖДОВНИ ЗАГОВЕЗНИ

 

Не съм виновна, че запролети.

Така се случва с мене всяка зима.

Аз изтънявам – тиха и незрима,

защото мълком си отиваш ти.

 

Пред прага калните следи изтрих.

Стаѝ се тишината в чаша вино.

Забравих някога дали те имах,

копнях ли те във краткия си стих?

 

Преди неделята за свята прошка

най-свидното за мене споделих ти.

Платих си самотата с триста лихви.

 

Поискала съм само миг отсрочка.

Дано дордето вън дъждът се вихри,

надеждата – да бъдеш мой! – не стихва.

© Валентина Йотова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??