24 апр. 2021 г., 19:48

* * * 

  Поэзия » Философская
270 0 0

Ако имаше начин да общуваме с мъртвите,

мама ще ме предпази по майчински:

да не влизам в студения вир, загряла от слънце,

в играта улисана. Гола и боса на показ.

 

Ако имаше начин да поговоря с баща ми,

макар и в метафизична реалност:

мълчаливо ще отмие образа на несигурност

в огледалото смътно на съвестта ми.

 

Ако имаше начин да разлистя тъгата -

да се разпадне на хиляди мигове.

Нека ги отвее като пепел вятърът -

да не кърпя с губерка миналото.

 

Ако имаше начин да съборя стената,

с вик гороломен, психеделично.

Нека стана на чайка, щом провидя съдбата,

без цел и посока, от мене различна.

 

Ако имаше начин…

© Христина Комаревска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??