30 дек. 2011 г., 20:18

* * * 

  Поэзия
581 0 0

Ще виждам често твоя профил


Ще виждам често твоя профил,

виденията в него скрити

и кратките прощални строфи

ще помнят и за теб ще питат.

 

Ще бъдеш слънце от пендари,

лицето ми в дъха ти ще гори

и твоят огън огън ще запали

и пламък пламъка ще укроти.

 

Ще бъдеш ручей, хладен, чист.

Лице ще потопя с очи отворени

сред песъчинки, рой златист,

ще търся тайни неизровени.

 

Ще се усмихнеш, зная, скритом

и на словесната игра

с очи ще ми отвърнеш тихо:

Слънца и пламъци – нима?

 

И да, и не ще чуеш уморени

и всичко в миг ще е игра

и над раздялата смилени,

сериозни ще шептиме: все така

 

Ще виждам често твоя профил...

 

© Кирил Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??