4 сент. 2021 г., 23:13

Ела да изпием по една 

  Поэзия
643 2 11

 

Нощта изпъна сънно тяло

като девственица бяла,

свита в мекото одеяло

все още не съм заспала.

 

В прозореца  - самота,

стича се като видение,

държи ме будна вечерта

сякаш съм на бдение.

 

Чувам стъпките на вятъра

спрял до пътната врата,

 от очакване изтръпнала

сякаш чувам ти гласа!

 

Като мираж се появяваш,

 целият  във светлина,

 името ти назовавам,

но изчезва всичко в нощта!

 

Оставам със мечтания

и чаша водка в ръка,

след толкова терзания,

ела да изпием по една…!

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??