10 июл. 2012 г., 17:27

Елементарно за елементарните частици 

  Поэзия
1221 1 14

 

 

Аз съм малка, защото,

макар и голям,

този свят има някакви граници.

Натежава кълбото

със всеки нов грам,

жива плът или мъртви придатъци.

 

Аз съм малка, защото

по-малко боли,

ако гушнала облаци меки,

ме свалят от високо -

по-лесно, нали,

се пропада, когато си лека.

 

Аз съм малка, но в мисли

с безвреден размер

моят морз безпогрешно достига

до ония лъчисти

звезди в свода чер,

през които вселената мига.

 

Аз съм малка, но свикнах -

дали затова
кръгозорът ми цял свят побира?
Май по-лесно се вниква
в големи неща,
ако в малките погледът спира.

 

Може би, съм със кратък

живот -  неутрон,

но съм част от разпад на мелодия -

по-добре да си малък,

но истински тон,

вместо цяла фалшива рапсодия.

© Рая Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??