С тихи стъпки (есенна охота),
като странник в поредния сумрак,
на вратата забранена спомените
хлопат пак.
Често те не са желани,
ала понякога в житейски драми
навестяват,
за миг не избледняват.
Но, я кажете, май е по-добре
на мечтите превес да се даде.
В суровия студен живот
би бил прекрасен този влог:
с блянове да разкрасим
поне един единствен миг неповторим.
Това е вдъхновено от песента "Knocking on forbidden door".
© Любослава Все права защищены