Прилича ми на ерес този шум
от камък, дръзнал да рани Небето.
Вдълбал е клетва в синия му ум,
подкупил е на вятъра сърцето.
Изровил е високата скалá,
надникнала в небесната му пазва,
а после, изтънен като стрела,
е полетял към него да наказва
какво? Безоблачната тишина
и святата прозрачност на безкрая?
Вдигни се пак, планѝно! С рамена
подпри Небето! За да не ридаят
звездите оплаквачки. Нека там,
където го улучи еретикът,
превържем с мълчаливия си срам
небесната икона на светлика.
21.08.2019
© Мария Панайотова Все права защищены
Денят ми започва с щастлива усмивка, благодарение на вас, Жени и Вели!
Благодаря ви!