Земята
Велики създания тя е родила
и с обич им давала сила, закрила!
***
Планетна пътека
Тя лесно намира,
с Теб приказно, леко,
лети през Всемира!
С вълшебните песни,
към Бог в небесата
и звуци чудесни
на „Лунна соната“!
Маестро Бетховен
преминал чертата –
пред избор съдбовен –
отвъд глухотата!...
На гения слава
от Бога се дава!
23:20 часът, 29 ноември 2022
© Иванъ Митовъ Все права защищены