Евроинтеграция
По полята из нивята
бурен избуява,
а земята - тя, горката,
оран ожидава.
Всяко село - опустело -
старци там изтляват,
да работят те имота
щат, но не успяват.
Колко време ще отнеме
за да проумеем -
без реформа в срок и норма
няма да успеем...
Парламентът до момента
никак не решава
таз дилема и проблема
се задълбочава.
Как заплати по-богати
Юръп* би ни дала
като тъне само в тръне
България цяла!?
С буренаци и трънаци
искаме в Европа
да се включим - ще получим
европейска сопа.
Незабавно да избавим
от злини нивята -
на Европа да се хлопа
после на вратата!
2006 г.
Това стихотворение беше публикувано във в-к "Трета възраст", няколко месеца преди да ни приемат в ЕС, но не цялото. Цензурата оряза половината от него. Любопитен съм, дали Вие ще го публикувате цялото, след като "европейската сопа" е вече факт. Вапцаров казва, че само в мечтите няма цензура, дали е прав?
© Красимир Тенев Все права защищены