8 июн. 2010 г., 07:02

Фалшива 

  Поэзия » Другая
805 0 1

 

Тъгата в прелестна премяна

промъква се незабелязано в тишина,

с маска на лицето си засмяна

граби с шепи от нечия душа.

 


Отива там, където тлее пламък

с един замах угасва го в мига,

а на негово място поставя камък

и сърце, замиращо във тишина.

 


И всеки път с различна маска,

и всеки път огромна пустота.

Принцесата с фалшивата каляска,

знам твойто име - то е самота.

© Миглена Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Личи си, че си се постарала, епилогът е добър. Ако имаш проблеми с ритъма не трябва да се притесняваш да заменяш 'в'с 'във' или 'с' със 'със' само за да смениш броя на сричките. Браво!
Предложения
: ??:??