30 мая 2009 г., 18:02

Фениксът 

  Поэзия » Другая
651 0 3

Времето през мен протича,

сякаш бледа призрачна река,

а нощта пред мен съблича

в самота облечени тела.

 

Бягам с вятъра напролет,

а наесен къпя се с дъжда

и не спира тоя полет

към спомени покрити със ръжда.

 

Бързо в мен поглъщам ден след ден,

а нощта искряща крие чудеса,

леден сякаш съм от мрамор сътворен,

да изгрее слънцето желая в ясни небеса.

 

Минали звезди над мене греят

и ми нашепват тайнствени слова,

шумни птиците ще онемеят,

щом фениксите огнени аз призова.

 

© Златко Тошков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??