Философ
Из гората бавно, бавно
броди вятър с цвят на мрак...
А самотни врани главно –
лутат се с тревожен грак...
Те разнищват тишината
предстояща на нощта...
Взряна хладно в Самотата
дебне хищно Есента...
Въздухът студен смалява
целият реален Свят,
чудноват се залюлява
всеки образ непознат...
Рано се стъмнява вечер
губим чувствата в мъгли...
С интуицията вече –
пак да любим сме могли!...
А инстинктите вилнеят
абсинентно без Страстта,
че обсебва я и нея –
вехненето в Есента!...
... Нещо движи се отсреща
и не съм ли Философ –
тъй света́ и толкоз грешна
губя моята любов!...
И не знам ли диалога
как да водя с Вечността –
няма да изтрая много
ще ме смаже: Мисълта...
29.06.2021.
© Коста Качев Все права защищены