19 авг. 2007 г., 19:36

Фрагменти 

  Поэзия
487 0 1
***
Само някой,
който току-що е плакал,
може да усети чистотата:
как изсъхва мокрото
лице от вятъра!

***
Видял си,
а не си ми казал!
Върви си!
Скривай скритите си мисли,
но от друга!
Аз бях дотука.

***
Ето ти вени -
да пиеш от тях:
кръвта потече!
Страх ме е вече:
хубава, че съм
за теб усмивка само -
а ти си далече
за мене и близко -
сън, навярно.

***
Промъква се във тебе недоволство,
че героинята на твоя филм я няма.
За кино ли си ме родила, мамо?
Животът ми не е екран -
и не е сцената от твоя план
изобщо!

януари 2005

© Ема Венева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "На смелостта и на властта,
    на гордостта и на страстта"
    Да живеят те! Да живеем за тях...
    Та дори в този некапризен свят! Поздрави, страхотно е...
Предложения
: ??:??