17 янв. 2018 г., 14:24  

Глина 

  Поэзия » Другая
2737 20 26

Намерих я на тесния перваз 

под снежната си купчинка да чака. 

Навярно е похлопала у нас 

с надеждата, че още има някой. 

 

Но няма. И домът е пещера 

със спомени, отвесно разчертани. 

В бездушна гравитация от прах 

стените са единствени стопани. 

 

А тя се е надявала. Дали 

на глината с пропуканите язви 

е писала в писма, че я вали, 

а тежките сезони я премазват? 

 

На хората е казвала за мен, 

че просто съм ужасно надалече, 

със сигурност ще дойда някой ден –

едното разстояние е пречка... 

 

От тази диалектика защо 

с вината си на патерици кретам? 

Завърнах се. Но няма и листо 

в саксията на маминото цвете.

© Петя Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??