24 апр. 2018 г., 12:41

Гной 

  Поэзия
672 0 0


Гнетен дъх в устѝ тътне.
немож‘ ли глухий шепот
тез думи глътне?...

 

В гърлен глъч пищят замрели,
сред карамфилени цветя,
гроздовете на една Душа-
полушепот изпод гнойната земя...

 

Сега душа за Душа, душа в тъга -
кат' ритнат пес скимти и вие.
Сама в гнездо, сиротно, запустяло,
сълзи от гарван давам ѝ да пие...

 

Но Господи кажи ми!
Как да се напие?
Щом мама там гние ли, гние...

© Аврам Аврамович Все права защищены

на мама

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??