Apr 24, 2018, 12:41 PM

Гной 

  Poetry
669 0 0


Гнетен дъх в устѝ тътне.
немож‘ ли глухий шепот
тез думи глътне?...

 

В гърлен глъч пищят замрели,
сред карамфилени цветя,
гроздовете на една Душа-
полушепот изпод гнойната земя...

 

Сега душа за Душа, душа в тъга -
кат' ритнат пес скимти и вие.
Сама в гнездо, сиротно, запустяло,
сълзи от гарван давам ѝ да пие...

 

Но Господи кажи ми!
Как да се напие?
Щом мама там гние ли, гние...

© Аврам Аврамович All rights reserved.

на мама

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??