Имах детство прекрасно
и чиста кат извор душа,
не знаех какво е измама,
омраза, лъжа.
Сутрин птици ме събуждаха
и галеха ме слънчеви лъчи,
вятър косите ми развяваше
и често дъждовни капки ме целуваха.
А вечер на небето грейваха хиляди звезди,
луната с плахост зад баира се показваше
и тихичко ,,Лека нощ"
ми пожелаваше.
Бяха детските ми дни щастливи,
сякаш бяха на живота ми пролетта,
лятото отмина със свойте -
топли, облачни и бурни дни...
Сега вървя...
през годините на есента,
цветята прецъфтяха,
капят есенни листа...
Очаквам зимата да дойде
със свойте бурни ветрове -
и щастлива ще съм,
ако някой някога името ми назове.
© Анка Александрова Все права защищены