Apr 6, 2010, 9:06 PM

Години, години, години... 

  Poetry
598 0 0

Имах детство прекрасно

и чиста кат извор душа,

не знаех какво е измама,

омраза, лъжа.

 

Сутрин птици ме събуждаха

и галеха ме слънчеви лъчи,

вятър косите ми развяваше

и често дъждовни капки ме целуваха.

 

А вечер на небето грейваха хиляди звезди,

луната с плахост зад баира се показваше

и  тихичко ,,Лека нощ"

ми пожелаваше.

 

Бяха детските ми дни щастливи,

сякаш бяха на живота ми пролетта,

лятото отмина със свойте -

топли, облачни и бурни дни...

 

Сега вървя...

през годините на есента,

цветята прецъфтяха,

капят есенни листа...

 

Очаквам зимата да дойде

със свойте бурни ветрове -

и щастлива ще съм,

ако някой някога името ми назове.

 

 

 

 

© Анка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??