19 мая 2017 г., 23:48

Горска пролет 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
1140 1 6

Плоден клас сред горска пролет,
ручей дивен, бряг хълмист,
поминува птичи полет,
гърбом залеза лъчист!

 

Повей ветрен, гласострунен,
топла вечер просвежи,
днеска с хлад довял, пробуднен,
а нощеска сън топлив!

 

Ех, зелена многопойка –
чурулика 'з дървеса!
Пролет крепне краткостойка,
радост ромоли в сърца!

© Борислав Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??