May 19, 2017, 11:48 PM

Горска пролет 

  Poetry » Landscape, Other
1127 1 6

Плоден клас сред горска пролет,
ручей дивен, бряг хълмист,
поминува птичи полет,
гърбом залеза лъчист!

 

Повей ветрен, гласострунен,
топла вечер просвежи,
днеска с хлад довял, пробуднен,
а нощеска сън топлив!

 

Ех, зелена многопойка –
чурулика 'з дървеса!
Пролет крепне краткостойка,
радост ромоли в сърца!

© Борислав Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??