19.05.2017 г., 23:48 ч.

Горска пролет 

  Поезия » Пейзажна, Друга
1139 1 6

Плоден клас сред горска пролет,
ручей дивен, бряг хълмист,
поминува птичи полет,
гърбом залеза лъчист!

 

Повей ветрен, гласострунен,
топла вечер просвежи,
днеска с хлад довял, пробуднен,
а нощеска сън топлив!

 

Ех, зелена многопойка –
чурулика 'з дървеса!
Пролет крепне краткостойка,
радост ромоли в сърца!

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??