Грехът на волята
Твоя е моята душа,
Твоя е моята съдба,
Твоя е, докато не усетя, че греша.
Дори тогава няма да се спра,
Няма и да мисля за това,
Защото само така зная да летя.
Обичам не красивите очи,
Обичам не прекрасните ни дни,
Не обичам и как казваш: „Остани!”
Това, което причиняваш, ме плени,
Как само с допир ме срази,
Как с дъх ме размрази.
Колко трудно дочаках тази страст,
Потопена цяла в студ и мраз,
Лъч не ми се бе усмихвал и за час.
Но вече огън страшен ме тресе,
Сърцето ми се моли за малко да поспре,
Преди отново сладко да умре.
Най-сетне и моето лице гори,
И моята стена ти разруши,
А отказът превърна в „Продължи!”
Опасна е таз болка на плътта,
Но не устоях на нея аз вика,
Както и на волята греха.
© Бояна Драганова Все права защищены
Поздрав и усмивка.