Изкупих греховете си с мълчание,
не исках вече да съм грешната жена;
реших да изтърпя това наказание,
за да мога после пак да почувствам любовта.
Не исках вечно аз да бъда в прегрешение,
да ме сочат хората с пръст
и когато поддам се на забраненото изкушение,
те да желаят моята смърт.
Изкупих греховете си с търпение,
но към тях понякога се връщах, неволно;
в душата си чувствах само огорчение,
а в замяна дяволите кълняха ме фриволно.
Не искам повече грешница да бъда,
искам да забравя този начин на живот;
блудницата в мен да чуе своята присъда
и вечно да остане в своя гроб...
09.02.2008 г.
© Инна Все права защищены