Feb 9, 2008, 10:25 PM

Грешница 

  Poetry
655 0 4
 

Изкупих греховете си с мълчание,

не исках вече да съм грешната жена;

реших да изтърпя това наказание,

за да мога после пак да почувствам любовта.

 

Не исках вечно аз да бъда в прегрешение,

да ме сочат хората с пръст

и когато поддам се на забраненото изкушение,

те да желаят моята смърт.

 

Изкупих греховете си с търпение,

но към тях понякога се връщах, неволно;

в душата си чувствах само огорчение,

а в замяна дяволите кълняха ме фриволно.

 

Не искам повече грешница да бъда,

искам да забравя този начин на живот;

блудницата в мен да чуе своята присъда

и вечно да остане в своя гроб...

 

09.02.2008 г.

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??