19 апр. 2014 г., 22:46

Гълъбов пух по пътя ни лунен 

  Поэзия » Любовная
690 0 2

На този, който все още ме води

по гълъбов пух към Луната

Казваш, че имаме всичко и аз

вярвам в това – но все гледам луната
как пълна-препълнена, намига към нас,
но нямаме шанс – вкопани в земята.
 
Луната – Земята – денят ни – нощта –
с прибежки животът край нас отминава.
Ту хванем му края – ту пак за беда
опашката дяволска в нас контра остава.
 
И мислим си – споко – и утре е ден,
и лягаме кротко, бесовете приспали,
но в утрото дебне зад вратата стаен
нов възел от грижи – и пак на педали.
 
Не, няма да стане – животът пред нас
превърнахме в ластик - да ни заблуждава,
че още е дълъг, опъвайки с бяс
парчето, което все по-малко остава.
 
Сменихме горенето в делника къс
с празно очакване, с надежди неясни.
Към риск и печалба изгубихме хъс –
дори да поспорим е вече опасно.
 
Аз с котки, ти – с гълъби – тъй се тешим,
че нещо в живота си все още правим.
И май не остана за какво да скърбим,
какво да запомним, какво да забравим.
 
И все пак, когато изгрее луна
и влезе в очите ти светла пътека,
аз виждам  как тръгва по нея една
душа още млада, ефирна и лека.
 
И слагам в дланта ти аз моята длан,
повярвала – имаме шанс и надежда.
С гълъбов пух е пътят постлан,
по който към лунния свят ме повеждаш.

 
 

© Венета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря много.Христос воскресе!
  • Житейски изстрадано, докосващо, истинско, с хубава поанта:"И слагам в дланта ти аз моята длан, повярвала - имаме шанс и надежда." Поздравления!
Предложения
: ??:??