Плаче объркано стихотворение,
ненаписано докрай.
Започва с "Любими..."(следва сравнение),
идея за края ти ми дай.
В него да има от всичко по малко,
както в самия живот.
Тя да не е феминистка жалка,
нито той в любовта Дон Кихот.
Ревност, страдание, отмъщение,
гняв, нежност, чувствен секс за финал,
копнеж, трепет и опрощение,
скромен намек за сватбен воал.
Ти не желаеш да си автора,
нито пък главен герой.
Текстът е моя любовна метафора,
но почеркът си е лично твой.
© Нина Чилиянска Все права защищены