На Емо
В сърцето си поглеждам. И те виждам.
Стоиш си там невидимо и кротко.
И всяка нощ една звездица рижа
при теб ме води тихо като котка.
Във мислите ми скрил си се нарочно
и блясваш ненадейно в нежна дума.
Ти искаш мен, аз искам тебе точно
по начин невъзможен и безумен.
Не смея да тъгувам и да плача.
В сълзѝте ми дори безгрижно плуваш.
Не си се разтопил безшумно в здрача,
щом вътре в мене още съществуваш.
© Нина Чилиянска Все права защищены