23 февр. 2021 г., 11:55

И колкото и да не ми личи 

  Поэзия » Строгие формы
355 3 4

И колкото и да не ми личи,
съвсем се смахнах, изводът суров,
издава луда жажда за любов
и делници - с избодени очи.

 

Предавам се и с неприсъща жал,
раздирана от ноктите до кръв,
от порив с непозната хищна стръв,
от ураганен вятър, скръб довял,

 

отломка жалка, литнала, без път,
душата ми крилата подари,
и като прилеп, в тъмното се скри.

 

За нея само бурите скърбят,
забравя я и слънцето дори
покоят я приканва. Тих и свят.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??