Престоят ми в това пристанище завърши...
Ив. Пейчев
Аз си нямах море,
но си имах пристанище...
И измислени кораби
често изпращах...
За да има кого да очаквам.
Но никой никога не се завърна...
Днес замина последният кораб.
Не, да чакам не мисля...
Вече твърде пораснах –
хоризонтът е картичка скучна
и фалшиви клюкарки са чайките...
А на кея пропиляното време,
на очите със черна превръзка,
куца тъй безнадеждно и сляпо...
И никой... никой... никой
не ще се върне никога!
В това пристанище
престоят ми приключи.
© Рада Димова Все права защищены