24 авг. 2023 г., 09:07

И после кой виновен? Пак ли аз? 

  Поэзия » Юмористическая
317 7 9

Жена с характер казват съм била.
Измислици! Та аз съм тъй добричка!
И само в полунощ летя – с метла,
и сова е любимата ми птичка.

 

И котаракът ми – ела го виж,
е руска синя раса породиста,
магии, дето хващали дикиш,
не зная много. Само двеста - триста.

 

Пристигаш късно и си се разпял,
добре, де блееш, като пръч в градина.
За всичките съседи ми е жал!
Очакваш номерата ти да минат?

 

Аз вещица съм... Ъ... жена от сой,
дори не си сънувал ти такава.
Най-евтиното вино купил той,
тук нещо Казанова то раздава...

 

Котленцето ми, скъпи вече ври,
от твоята разстроена китара!
Муз ли? И не помисляй го дори!
Метлата ми с финес ще те разкара!

 

И после кой виновен? Пак ли аз?
Че мислиш си, че лесна съм, пияна.
Я хващай пътя! Спри се чак у вас!
Макар, че не си струва да те хвана.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Загледах аз красива поетеса,
а тя покани ме на соаре,
изгладих риза и перчема сресах.
С китара, две бутилки каберне
стоя пред портите познати ...
  574  15 
Не зная как обърках се нощеска,
реших, че сгодна си жена,
красива, с рошава прическа,
с котелче, котка и метла ... ?!?!
На пръч бил моят глас на славей ...
  238 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??