13 дек. 2019 г., 21:28

И само молех… 

  Поэзия » Любовная
1028 1 0

И само молех да не съмне.

Да не си отидеш пак от мен.

Как молих утрото да те не буди,

да не ме разделя Бог със теб!

 

Но борба с природата не бива.

Всичко следва своя кръговрат.

И ако брат брата не обича,

защо го има този свят?

 

Любови много – истинска една.

За цял живот остава тя.

Въздишка сетна, прегръдка плаха.

Тежи на душата – съдба.

 

Ще си тръгнеш, ала миг поне

поспри ти, утро – не дохождай!

Отронените сълзи две

обратно във сърцето не забождай!

 

Но нито утрото бе милостиво,

не трогнаха те и сълзите по моето лице.

Уви, не мога да те спра, разбирам,

но пак се молех да не съмне…

© Светлана Тимофеева Все права защищены

Произведението е включено в:
  1205 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??