3 февр. 2010 г., 15:32

Иронично 

  Поэзия
642 0 4

Ти не си такъв – аз те създадох, вдъхнах ти живот
като Пинокио, направен от дърво и вдъхновен от фея.
Повярвах си, поисках да не си обикновен робот,
а как човек от теб да стане, нямах и идея.

На първо място пожелах си ти да си реален
във образ, който мога да докосна, видя със очи.
Така, изваденото първо от чувала ми парцален,
ти се оказа – дървена кукла с конци.

Лицето ти в усмивка излъчва топлина,
очите ти горят във щастие, дори в сълзи.
Божествена, великолепна авторска дърворезба!
... почти забравих, че жив всъщност не си.

Привикнахме тъй бързо – една марионетка
с жена, която знае пръстите си как да ползва.
И бях до толкова щастлива и замаяна кокетка,
че не усетих как самичка себе си извозвах.

Но продължих да вярвам в теб и да залагам,
да гарантирам, че съм вдъхнала живот, дори любов.
И себе си безумно, сляпо да предлагам,
забравила, че липсва ти сърце. Дори елементарен дроб.

Накрая се усетих. Не питай нищо (всъщност нямаш и уста).
Това бе само някаква мечта, идея, нереален смисъл.
Една илюзия - в дървото да намеря сродната на мен душа...
Та кой наивник тази смешна книга е написал!

© Люсил Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ивон, Борис /първо дамата, знам, че ме разбираш /, не мога да кажа дали подкрепата ви повече ме радва, ласкае или мотивира. Едно е сигурно - правите ме щастлива! Благодаря!
  • Хей... БГ Джепето! Всъщност на мен Дърветата са ми любими, но не когато се правят на хора! Бутиково идеина си Люсил!!!
  • Иронията е моята слабост, моето любимо изразно средство, моята запазена марка. Благодаря ви за подкрепата!
  • Хубав стих, Люсил!
    Харесах тази ирония!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??